keskiviikkona, maaliskuuta 11, 2009

Ruokapäikky sotkee syömiset!

Tämmöinen julkinen ruokapäiväkirja ei tainnutkaan olla mikään erityisen välkky idea. Törmäsin taas siihen samaan vanhaan ongelmaan kuin joskus aiemminkin, kun aloin kirjoittaa julkista ruokapäiväkirjaa karppaus.infon foorumilla: syömiset menevät päin honkia heti, kun aloitan julkisen ruokapäikyn!

Ennen tämän blogin aloitusta olin jo parisen viikkoa syönyt tavalla, joka tuntui sopivan itselleni ja joka oli vielä melko terveellistä. Olin ylpeä syömisistäni ja niitä seuranneesta hyvästä olosta ja ajattelin, että voisi olla hyvä idea kirjata niitä julkisesti ylös, lähinnä itseni motivoimiseksi mutta myös aiheesta mahdollisesti kiinnostuneiden ihmisten informoimiseksi. Sama juttu oli ennen edellistä yritystä. Ajattelin, että meikäläisen syömiset ovat niin hyvällä mallilla, että siitä on hyvä jatkaa julkisessa päikyssä.

Ja sitten tulee ryyppäjäisiä ja roskahiilareiden mussutusta! Miksi? Murphyn laki vaiko jokin psykologinen juttu? Niinäkin päivinä, kun en ole syönyt roskahiilareita tai juonut alkoholia, syömiset eivät ole olleet yhtä hyvällä mallilla kuin aiemmin. On väsyttänyt ja nälättänyt enemmän tai sapuskoista ei muuten vain ole tullut yhtä hyvä olo kuin aikaisemmin.

Ilmeisesti ruokapäiväkirjan pitäminen saa minut pohtimaan ja miettimään syömisiäni ihan liikaa, ja alan hifistellä safkojen suhteen. Sen sijaan, että söisin sitä mistä tulee hyvä fiilis ja silloin kun on nälkä, alankin kytätä hiilareita ja kaloreita ja nälän iskiessä pohdin, onko edellisestä ruokailusta sopiva väli. EI NÄIN! Tarkoitus oli vain pitää päiväkirjaa, ei hankkia mitään ortoreksiaa!

Tämä on siis jo toinen kerta, kun näin käy. Aion ottaa asiasta opikseni ja jättää syömisteni yksityiskohtaisen kirjaamisen. Yksityistä ruokapäikkyäni ehkä jatkankin yhtä yksityiskohtaisesti, jos vain opin täyttämään sitä niin, että en suunnittele syömisiäni päiväkirjan perusteella vaan ainoastaan kirjaan ylös sen, mitä olen suuhuni lykännyt. Katsotaan, onnistuuko. Jos ei, lopetan senkin.

Aion toki jatkaa tätä blogia, mutta yksityiskohtaisesti en siis enää kirjaa syömisiäni tänne.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti